Presentatie
Landschapsbiografie

Weerribben-Wieden

Wij nodigen je van harte uit voor de lancering van de Landschapsbiografie tijdens de Beleefweek op maandag 23 oktober 2023. De landschapsbiografie vertelt het ontstaansverhaal van het gebied Weerribben-Wieden en omgeving vanuit een natuurlijk, maar ook een menselijk perspectief.

Door het verleden te kennen kunnen we beter in gesprek over de toekomst. Wat is waardevol? Wat willen we behouden? De schrijvers van de biografie, Jan Neefjes en Hans Bleumink van bureau Overland, nemen je mee in dit verhaal. We lanceren de Landschapsbiografie feestelijk en bedanken iedereen die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van dit indrukwekkende overzicht.

23-10-2023 | 15:00-17.00 uur
Bezoekerscentrum De Wieden Sint Jansklooster

Op uitnodiging

 

De Landschapsbiografie beschrijft in 10 hoofdstukken de ontstaansgeschiedenis van Weerribben-Wieden en omgeving. Vanaf de voorlaatste ijstijd, via de prehistorische mens, naar machtsvorming in de middeleeuwen en landschapsontwikkeling daarna, ontwatering en ontginning, de kustlandschappen langs de Zuiderzee, turfwinning, het kraggenlandschap, inpoldering tot aan de nieuwe waardering voor landschap en natuur. Geschreven voor bewoners en iedereen die betrokken is bij natuurbeheer, landschapsbeheer en de ruimtelijke ordening in de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wij nodigen je van harte uit voor de presentatie van de Landschapsbiografie.

Bezoekerscentrum De Wieden Natuurmonumenten
Sint Jansklooster
23 oktober 2023
15:00-17:00 uur
Op uitnodiging
Beperkt aantal plaatsen
Max. 2 deelnemers per aanmelding

Aanmelden

Aantal personen*