Verhalen uit het
Hoge Land

Studenten onthullen geheimen rondom de Eese.
23-01 | 15.00 uur | Buitengoed Fredeshiem

 

Uit liefde voor het landschap

Studenten organiseren een mini-symposium op grote hoogte.
28-01 | 13.00 uur | Bezoekerscentrum De Wieden | Sint Jansklooster

 

Corso’s jaarrond beleefbaar

Hoe maak je met virtual reality de Corso’s het hele jaar beleefbaar?
20-01 | Op uitnodiging

Nationaal Park Weerribben-Wieden is proeftuin voor onderzoek en innovatie. Studenten kijken met een frisse blik naar het gebied of vraagstuk en komen met innovatieve oplossingen. Eind januari presenteert 1 groep van Saxion Hogeschool hun idee voor het onthullen van de geheimen van het Hoge Land. Een andere groep organiseert een mini-symposium op grote hoogte over liefde voor het landschap. Een derde groep maakt de Corso´s jaarrond beleefbaar met VR. (Deze laatste presentatie is op uitnodiging)

Verhalen uit het Hoge Land
23-01 | 15.00

Hoe onthul je de geheimen van het gebied rondom de Eese? Welke onontdekte verhalen liggen voor het oprapen? Hoe vertel je die dan? Studenten van Saxion Hogeschool deden onderzoek naar de geschiedenis van het gebied, verzamelden verhalen en bedachten hoe je die het beste kan vertellen. Ze presenteren hun ideeën op 23 januari op Buitengoed Fredeshiem.

Uit liefde voor het landschap
28-01 | 13.00 

Een 3-luik van verhalen vol liefde. Uit het verleden, via het heden naar de toekomst. Ervaar de liefde voor het landschap vanuit verschillende perspectieven. Waaronder die van fotograaf Theo de Witte. Hij neemt je mee in zijn verhaal aan de hand van zijn foto’s. Het heden wordt letterlijk beleefbaar gemaakt op grote hoogte vanuit de watertoren. Aan de toekomst van het landschap kun je zelf bijdragen. In een workshop van Duurzaam Steenwijkerland leer je hoe je je eigen tuin omtovert tot mini-Nationaal Park. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Het symposium begint om 13u en zal rond 16.30 afgesloten worden met drankje en streekproducten ‘Lekkers uit de Kop’. 

28 januari bij Bezoekerscentrum De Wieden Sint Jansklooster.

Aanmelden

Maak hieronder een keuze voor één of beide mini-symposia*